Història

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

CEUCAT
 • 2010

  26/02/2011

  El Secretari General del CIC i el Rector de la UPC presideixen l’acte de constitució del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), en què s’ha elegit Jordi Codony com a President. Les primeres principals línies de treball actuals del CEUCAT són coordinar els representants de l’estudiantat de les universitats, vetllar perquè l’estudiantat pugui participar activament al debat ja obert sobre el model de governança del sistema universitari, treballar amb el govern la proposta de sistema de finançament i els preus de matrícula i aconseguir millores en la participació i la representació de l’estudiantat a les universitats.

  El passat dia 2 de desembre de 2010 govern, rectors i estudiantat van crear el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes. Aquest organisme neix després d’un any de feina del Grup de Treball per la Participació del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb l’objectiu de permetre a l’estudiantat de les universitats catalanes treballar conjuntament en certs aspectes del sistema universitari i representar l’estudiantat davant del govern.

  Els dies 25 i 26 de febrer s’ha celebrat una trobada de representants d’estudiants de les universitats catalanes, que ha tingut lloc al Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya. Després de visitar el Barcelona Supercomputing Center fins a dos representants de cada universitat han participat en diverses xerrades sobre el CIC, el Grup de Treball sobre participació, el funcionament dels Consell de l’Estudiantat i les Assemblees i han debatut sobre les claus de l’èxit d’aquest tipus d’organismes.

  Durant aquestes jornades, l’acte de constitució oficial del CEUCAT ha estat presidit pel Rector Magnífic de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Sr. Antoni Giró (que també és el president de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils del CIC) i pel Secretari General del Consell Interuniversitari de Catalunya, el Sr. Claudi Alsina.

  Un cop constituït el consell, el CEUCAT ha escollit el seu president. El candidat de consens ha estat el Coordinador del Consell de l’Estudiantat de la UPC, Jordi Codony Gisbert. També s’ha elegit a Maria Rodriguez Batista, Coordinadora del Consell de l’Estudiantat de la UdL, com a vicepresidenta del CEUCAT.

  Durant les jornades han tingut lloc debats sobre estratègies de futur del propi CEUCAT, la governança del sistema universitari, la futura LUC, el model de finançament, el Consejo de Estudiantes Universitario del Estado i sobre el recén aprovat Reial Decret Estatuto del Estudiante.

  Entre els acords, destaquen elevar al CIC perquè l’aprovi un document de mesures per millorar la participació de l’estudiantat al govern de la universitat, mantenir reunions i entrevistes amb el govern, rectors, consell socials i AQU (entre d’altres) per tractar temes com la governança i el finançament de les universitats públiques i la clara voluntat de cooperar entre universitats per ser més eficients i per aconseguir elevar d’una forma contundent la veu de l’estudiantat.

  Una de les primeres decisions que ha pres el CEUCAT és treballar decididament perquè el debat sobre el model de governança i la reforma de la LUC sigui obert i hi participin tots els estaments implicats (govern, rectors, consells socials, consells d’estudiants, sindicats, etc).

  A les jornades hi han participat la Universitat de Barcelona (Consell de l’alumnat), Universitat Politècnica de Catalunya (Consell de l’estudiantat), Universitat Pompeu Fabra (Consell d’estudiants), Universitat Ramón Llull (Consell d’estudiants), Universitat de Lleida (Consell de l’estudiantat), Universitat Rovira i Virgili (Consell d’estudiants),Universitat Oberta de Catalunya , Universitat de Vic (Consell d’estudiants) i la Universitat Abat oliva

  Diverses reunions tindran lloc durant els mesos de març i abril per continuar treballant en el desenvolupament d’aquest Consell. A més, el president del CEUCAT  es reunirà properament a Madrid amb el Ministre d’Educació, juntament amb la resta de membres del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (que inclou tant els presidents dels consells de l’estudiantat de les diferents universitats espanyoles com als presidents dels consells autonòmics, entre d’altres).

 • 2015

  06/08/2011

  El CEUCAT rep la menció especial al concurs de bones pràctiques de representació

  El CEUCAT ha assistit al curs de formació de la UIMP “La participación estudiantil en el horizonte 2020: bases para el cambio universitario” i ha guanyat la menció especial del jurat del “Concurso de buenas prácticas de representación estudiantil en la gestión universitaria”

  Inauguració del Curs

  Els dies 3, 4 i 5 d’agost s’ha impartit al Palau de la Madalena de Santander de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo el curs “La participación estudiantil en el horizonte 2020: bases para el cambio universitario”.

  El curs era organitzat per la Coordinadora de Representantes de Estudiantes de Universidades Públicas (CREUP), y va ser inaugurat pel Ministre d’Eduació, Ángel Gabilondo, entre d’altres personalitats.

  Durant tres dies, representants d’estudiants, rectors, vicerectors i presidents de consell social han compartit aula per sentir les opinions dels ponents i debatre sobre el futur de la universitat. S’ha parlat sobre representació, la formació centrada en l’estudiant i sobre la dimensió social de l’EEES.

  Alguns dels ponents han estat: Ministre d’Eduació, Ángel Gabilondo; Sotsdirectora General del Ministeri d’Educació, Àngels Alegre; President de la European Students Union (ESU), Allan Päll; Coordinador de Evaluación de Enseñanzas e Instituciones ANECA, Laureano González; Presidenta del Consell Social de la Universidad de Córdoba, Anabel Carrillo; Professora Irene Martín (Univesidad Autónoma de Madrid); Professora Mercè Gisbert (Universitat Rovira i Virgili); Professor Manuel Sala (Universidad de Granada), etc.

  En el marc d’aquest curs, s’ha organitzat el “Concurso de buenas prácticas de representación estudiantil en la gestión universitaria”, amb l’objectiu de donar a conèixer bones pràctiques perquè es puguin implementar en altres llocs.

  El CEUCAT va presentar el projecte anomenat “CEUCAT, un consejo autonómico para Catalunya” i va rebre la menció especial del jurat. Pots descarregar la memòria del projecte o veure la defensa pública del projecte realitzada pel President del CEUCAT i l’entrega del premi al següent video.

  El president del CEUCAT, a més, va moderar una de les taules rodones del curs.

   

CONTACTA’NS